Help - Hilfe zur Selbsthilfe e.V.

 

Kancelarija u Crnoj Gori
Prijava za newsletter
   
 
Trenutna strana:   Naslovna
   
Vijesti 2017

Socijalna inkluzija Roma i Egipćana kroz zapošljavanje

03. februara, 2017.godine, Help i  Ministarstvo finansija su potpisali ugovor kojim je otpočela primjena novog projekta „ Socijalna inkluzija Roma i Egipćana kroz zapošljavanje“. Partner na projektu je Glavni grad Podgorica i trajaće 12 mjeseci.

Cilj ovog projekta je podrška socijalnoj inkluziji romske i egipćanske populacije u crnogorsko društvo,  obezbjeđivanjem lakšeg pristupa tržištu rada i boljem ostvarivanju socijalnih prava. Kroz ovaj projekat je planirana obuka na radu kod različitih poslodavaca za preko 20 lica, pripadnika romske i egipćanske populacije, čime će se pokušati sa jedne strane motivisati poslodavci na prostoru Glavnog grada da u buduće radno angažuju Rome i Egipćane, a takodje iskoristiti projekat za razvijanje radnih vještina kod ove populacije.

U ovom projektu će Help i Glavni grad Podgorica takodje pokrenuti niz aktivnosti u cilju razvoja stručne kvalifikacije i uspostavljanju standarda zanimanja Saradnik/ca u socijalnoj inkluziji Roma/kinja i Egipćana/ki u oblasti socijalne zaštite, u cemu ce im pomoci nadlezna ministarstva u Vladi Crne Gore.

Glavni Grad Podgorica: Link

   
  Štampaj stranu   Kontakt   Impresum   Uslovi korišćenja © 2002-2017. Help - Kancelarija u Crnoj Gori